Basic Questions

1. What are some of the advantages of using a router to segment the network? (Choose two)

A. Filtering can occur based on Layer 3 information.
B. Broadcasts are eliminated.
C. Routers generally cost less than switches.
D. Broadcasts are not forwarded across the router.
E. Adding a router to the network decreases latency.

Answer: A D

2. For what two purposes does the Ethernet protocol use physical addresses? (Choose two)

A. to uniquely identify devices at Layer 2
B. to allow communication with devices on a different network
C. to differentiate a Layer 2 frame from a Layer 3 packet
D. to establish a priority system to determine which device gets to transmit first
E. to allow communication between different devices on the same network
F. to allow detection of a remote device when its physical address is unknown

Answer: A E

Explanation:
Physical addresses or MAC addresses are used to identify devices at layer 2 -> A is correct.

MAC addresses are only used to communicate on the same network. To communicate on different network we have to use Layer 3 addresses (IP addresses) -> B is not correct; E is correct.

3. Which command can be used from a PC to verify the connectivity between host that connect through path?

A. tracert address
B. ping address
C. arp address
D. traceroute address

Answer: A

Explanation:
“traceroute” command has the same function of the “tracert” command but it is used on Cisco routers only, not on a PC.

4. Refer to the exhibit.

PC> tracert 10.16.176.23
Tracing route to 10.16.176.23 over a maximum of 30 hops

1 31 ms 31 ms 32ms 172.16.182.1
2 62 ms 62 ms 62 ms 192.1681.6
3 93 ms 92 ms 34 ms 192.168.1.10
4 125 ms 110ms 125ms 10.16.176.23

Trace complete.

Host A has tested connectivity to a remote network. What is the default gateway for host A?

A. 172.16.182.1
B. 192.168.1.1
C. 10.16.176.1
D. 192.168.1.6

Answer: A

Explanation
It will list all the routers (from nearest to farthest) it passes through until it reaches its destination so the first hop is its nearest IP. If we ping from a PC, it is also the default gateway for that PC.

5. What functions do routers perform in a network? (Choose two)

A. packet switching
B. access layer security
C. path selection
D. VLAN membership assignment
E. bridging between LAN segments
F. microsegmentation of broadcast domains

Answer: A C

6. For which type of connection should a straight-through cable be used?

A. switch to switch
B. switch to hub
C. switch to router
D. hub to hub
E. router to PC

Answer: C

Explanation
To specify when we use crossover cable or straight-through cable, we should remember:

Group 1: Router, Host, Server
Group 2: Hub, Switch

One device in group 1 + One device in group 2: use straight-through cable
Two devices in the same group: use crossover cable

7. Which type of cable is used to connect the COM port of a host to the COM port of a router or switch?

A. crossover
B. straight-through
C. rolled
D. shielded twisted-pair

Answer: C

8. What is the first 24 bits in a MAC address called?

A. NIC
B. BIA
C. OUI
D. VAI

Answer: C

Explanation
Organizational Unique Identifier (OUI) is the first 24 bits of a MAC address for a network device, which indicates the specific vendor for that device as assigned by the Institute of Electrical and Electronics Engineers, Incorporated (IEEE). This identifier uniquely identifies a vendor, manufacturer, or an organization.

9. In an Ethernet network, under what two scenarios can devices transmit? (Choose two)

A. when they receive a special token
B. when there is a carrier
C. when they detect no other devices are sending
D. when the medium is idle
E. when the server grants access

Answer: C D

Explanation
Ethernet network is a shared environment so all devices have the right to access to the medium. If more than one device transmits simultaneously, the signals collide and can not reach the destination.

If a device detects another device is sending, it will wait for a specified amount of time before attempting to transmit.

When there is no traffic detected, a device will transmit its message. While this transmission is occurring, the device continues to listen for traffic or collisions on the LAN. After the message is sent, the device returns to its default listening mode.

So we can see C and D are the correct answers. But in fact “answer C – when they detect no other devices are sending” and “when the medium is idle” are nearly the same.

10. Which two benefits are provided by using a hierarchical addressing network addressing scheme? (Choose two)

A. reduces routing table entries
B. auto-negotiation of media rates
C. efficient utilization of MAC addresses
D. dedicated communications between devices
E. ease of management and troubleshooting

Answer: A E

11. When a host transmits data across a network to another host, which process does the data go through?

A. standardization
B. conversion
C. encapsulation
D. synchronization

Answer: C

12. Which two Ethernet fiber-optic modes support distances of greater than 550 meters?

A. 1000BASE-CX
B. 100BASE-FX
C. 1000BASE-LX
D. 1000BASE-SX
E. 1000BASE-ZX

Answer: C E

Explanation:
Below lists the cabling standards mentioned above
Standard Cabling Maximum length
1000BASE-CX Twinaxial cabling 25 meters
100BASE-FX Two strands, multimode 400 m
1000BASE-LX Long-wavelength laser, MM orSM fiber 10 km (SM)3 km (MM)
1000BASE-SX Short-wavelength laser, MM fiber 220 m with 62.5-micron fiber; 550 mwith 50-micron fiber
1000BASE-ZX Extended wavelength, SM fiber 100 km

13. Refer to the exhibit. What type of connection would be supported by the cable diagram shown?

Pin Color Function Pin Color Function
1 White/Green TX+ 1 White/Green TX+
2 Green TX- 2 Green TX-
3 White/Orange RX+ 3 White/Orange RX+
6 Orange RX- 6 Orange RX-

A. PC to router
B. PC to switch
C. server to router
D. router to router

Answer: B

Explanation
From the “Pin” and “Color” in the exhibit we know that this is a straight-through cable so it can be used to connect PC to switch.

14. Refer to the exhibit. What type of connection would be supported by the cable diagram shown?

Pin Color Function Pin Color Function
1 White/Green TX+ 3 White/Green RX+
2 Green TX- 6 Green RX-
3 White/Orange RX+ 1 White/Orange TX+
6 Orange RX- 2 Orange TX-

A. PC to router
B. PC to switch
C. server to switch
D. switch to router

Answer: A

15. Which two topologies are using the correct type of twisted-pair cables? (Choose two)

1
Answer: D E

16. Which of the following statements describe the network shown in the graphic? (Choose two)

16
A. There are two broadcast domains in the network.
B. There are four broadcast domains in the network.
C. There are six broadcast domains in the network.
D. There are four collision domains in the network.
E. There are five collision domains in the network.
F. There are seven collision domains in the network.

Answer: A F

Explanation
Only router can break up broadcast domains so in the exhibit there are 2 broadcast domains: from e0 interface to the left is a broadcast domain and from e1 interface to the right is another broadcast domain.

Both router and switch can break up collision domains so there is only 1 collision domain on the left of the router (because hub doesn’t break up collision domain) and there are 6 collision domains on the right of the router (1 collision domain from e1 interface to the switch + 5 collision domains for 5 PCs in Production).

17. Refer to the exhibit. The two connected ports on the switch are not turning orange or green. What would be the most effective steps to troubleshoot this physical layer problem? (Choose three)

17
A. Ensure that the Ethernet encapsulations match on the interconnected router and switch ports.
B. Ensure that cables A and B are straight-through cables.
C. Ensure cable A is plugged into a trunk port.
D. Ensure the switch has power.
E. Reboot all of the devices.
F. Reseat all cables.

Answer: B D F

Explanation
The ports on the switch are not up indicating it is a layer 1 (physical) problem so we should check cable type, power and how they are plugged in.

18. Refer to the exhibit. Two buildings on the San Jose campus of a small company must be connected to use Ethernet with a bandwidth of at least 100 Mbps. The company is concerned about possible problems from voltage potential difference between the two buildings. Which media type should be used for the connection?

18
A. UTP cable
B. STP cable
C. Coaxial cable
D. Fiber optic cable

Answer: D

Explanation
Because the company has problem about voltage potential difference between the two buildings so they should connect via fiber optic cable which uses light pulses to transmit information instead of using electronic pulses.

19. Refer to the exhibit. A network engineer is troubleshooting an internet connectivity problem on the computer. What causing the problem?

19
A. wrong DNS server
B. wrong default gateway
C. incorrect IP address
D. incorrect subnet mask

Answer: C

Explanation
The IP address of the PC (192.168.11.2/24) is not on the same network with its gateway 192.168.1.1.

20. How many broadcast domains are shown in the graphic assuming only the default vlan is configured on the switches?

20
A. one
B. six
C. twelve
D. two

Answer: A

Explanation
Only router can break up broadcast domains but in this exhibit no router is used so there is only 1 broadcast domain.

For your information, there are 7 collision domains in this exhibit (6 collision domains between hubs & switches + 1 collision between the two switches).

Advertisements

One thought on “Basic Questions

  1. Your own article, “Basic Questions Jodzia Blog” ended up being definitely
    worth writing a comment down here in the comment section!
    Merely desired to announce you did a terrific job. Thanks for the post -Lawanna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s